cricriperu.blogg.se

Bakat zucchinibaguetter!

Publicerad 2013-09-30 14:27:09 i Allmänt

Mariann Andersson är mig varm om lchf-hjärtat, har hennes bakböcker och använder dem flitigt. Hon är lite mer avsockrad än jag, så jag har alltid i lite extra stevia eller erythritol när jag bakar, men det blir ALLTID bra!
 
Sen jag fick hem Baka matbröd med LCHF har jag varit sugen på att göra zucchinibaguetterna, men inte kommit till skott. Dels för att jag har en del lchf-bröd i frysen som behöver ätas upp, och eftersom jag är den enda här hemma som äter lchf så tar det lite tid. Lchf-bröd har inte samma inverkan på suget som vanligt bröd, så det blir oftast bara en skiva åt gången, till skillnad mot Skogaholmslimpa som jag kan klämma i mig en hel om ingen stoppar mig! Nåväl, åter till zucchinibaguetterna. Det var inte svårt att göra, de reste sig fint i ugnen, höll ihop osv. Däremot är jag inte så förtjust i sesam, och det var en hel deciliter i detta recept. Jag gjorde som bakerskan sa, och tog 1 dl sesam...bröden blev goda, men med för mycket sesamsmak för min del. Nästa gång kanske jag testar med linfrön istället :) Får kanske lura på dem på min kollega på jobbet inatt!
 

Sist ut i bloggvärlden?

Publicerad 2013-09-24 09:56:04 i Allmänt

Om SBUs rapport? :)
Det gör inget att jag inte var först. Jag är bara oändligt glad att det nu finns på pränt att det inte är farligt för hälsan att utesluta kolhydrater ur sin kost. Så då kan alla som lägger näsan i blöt hålla truten!

Svårt svårt svårt

Publicerad 2013-09-22 17:44:16 i Allmänt

Oj vad det är svårt att komma loss från sötsuget. Efter en månads semester i ett kolhydratsrikt land (Peru) är jag fortfarande inte tillbaka på banan, och sockermonstret har verkligen slagit sina klor i mig.

En sak som jag funderat på när det kommer till godsaker och snarr för oss som äter LCHF är att det ofta är salt; ostar, hemgjorda kex, nötter, fläsksvålar osv. Det resulterar ofta i att jag blir brutalt sötsugen sen, och då blir det genast till att försöka slänga ihop nåt; chokladmousse som man måste vänta på...och sockermonstret knackar på axeln. Hur gör och tänker ni som läser här?

Snabb lunch

Publicerad 2013-09-20 12:19:40 i Recept

Hungrig som en varg kom jag hem efter storhandlingen. Stod emot sötsuget som kastade sig över mig när jag närmade mig lösgodiset. Tänkte peppande och positiva tankar om att jag KAN det här och jag klarar det, det har jag gjort förut.
När jag väl kom hem slängde jag ihop en omelett på 2 ägg som jag stekte i mycket smör, hackade upp en halv paprika, skivade en coctailtomat och slängde i omeletten. Jag toppade den med min nya favvo; Hot Jalapeño-ost på tub från Kavli! Starkt, men jättegott! Avrundar min lunch med en mbc-kaffe :)

LCHF och kryssning

Publicerad 2013-09-19 20:56:00 i Allmänt

Igår åkte jag och min syster iväg på skaldjurskryssningen som finns på Birka Paradise just nu. Den var bokad sedan länge. Jag äter LCHF med inställningen att kunna göra avsteg när det är roliga saker som händer i livet, tex semester eller som igår; kryssningar. Skaldjur med tillbehör är oftast ganska LCHF-vänliga, men jag valde igår att äta åländskt knäckebröd, surdegsbaguette osv, och idag till frukost åt jag en fralla med ost osv. Vi delade också på en påse chips jag och syrran. Väl hemma smaskade jag på en chokladkaka jag köpte i tax freen. Men imorgon är det tillbaka på banan och nu har jag inget specifikt inbokat som gör att jag behöver göra val i maten. Så nu är det bara raka LCHF-spåret som gäller. Som f.d. och fortfarande tillnyktrande sockermissbrukare så är jag den första att erkänna att det kan vara väldigt svårt att hitta tillbaka när man gjort såna här avsteg, men skam den som ger sig! Jag vet hur och vad jag ska äta, det handlar bara om att göra det!
 
 

Peanutbuttercups!

Publicerad 2013-09-18 09:21:00 i Allmänt

En av mina favoritbloggar med inspiration och ätbara tips är www.fitbysam.se Hon gör de mest underbart goda peanutbuttercups, så självklart vill jag att ni också ska kunna göra såna! Pyttiga silikonformar har jag köpt på Lagerhaus, då följer det också med en cup cakes-bok med socker- och mjölrecept, vilken är bra att ha när man kanske vill baka till sockerätare (som inte har förstått ännu hur bra det är att utesluta sockret!)
 
Länk till receptet här
 
Jag gör alltid som nr 1 på chokladlagret + att jag har i en klick smör så det mjuknar ännu mer :)
 
Chokladlagret kan du göra på 2 sätt;
 
Nummer 1: 
 
Smält 4 rutor sockerfri (eller mörk) choklad.
Blanda i 2 msk kokosolja.
 
Nummer 2: 
 
0.5 dl kakao 
3-4 msk Stevia strö
2 msk smält kokosolja
1/2 tsk vaniljextrakt
 
Jag gillar att täcka jordnötsslagret med chokladen, men man kan även göra 2 lager, dvs choklad nere och jordnötssmör uppe. 
 
Jordnötssmörslagret;
 
4 msk jordnötssmör
2 msk smält kokosolja
1 msk Stevia strö
 
Häll i små silikonformar och ställ i frysen på en tallrik. Om du vill göra chokladtäckta pb cups tar du ut dom efter ca 45-60 min, lägger över ett bakplåtspapper och täcker dom i choklad innan du ställer dom på tallriken igen och ställer in tallriken i frysen i en timme till. Annars häller du bara över chokladen i silikonformen direkt. 
 
 

Ja, så vart jag med blogg också

Publicerad 2013-09-18 09:03:52 i Allmänt

Ska väl ge mig in i LCHF-bloggandet jag med, dock helt utan anspråk på att tillverka originalrecept, göra kokböcker eller liknande. Däremot kommer jag tipsa om mina favoritsidor, mina favoritförfattare inom LCHF och andra bra saker.
 
Så nu kör vi!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela