cricriperu.blogg.se

LCHF och familjen

Publicerad 2014-01-23 12:35:01 i Allmänt

Det är svårt att vara den enda i familjen som väljer att äta lowcarb. Hade mina barn varit små hade de också fått äta som jag, men nu är de tonåringar med egna smaker och viljor. Det i sig gjorde mig väldigt trött på LCHF i höstas, att behöva laga dubbel mat (för ibland vill inte jag ha det som övriga familjen ska äta) eller höra gnäll om maten, eller för den delen också behöva diskutera vad jag äter.

Kidsen gillar inte mina bakverk utan socker, de är tyvärr väldigt sockriga. Jag har förklarat för dem hur det hänger ihop, men de kör vidare på inslagen bana, jag kan bara finnas här och guida dem någorlunda rätt. Maken är expert på retorik och kan ibland vända ut och in på både mig och honom i sina diskussioner om fett kontra kolhydrater....

Idag vill jag tex äta blomkålsmos och kött, då kommer det gnällas om att det luktar pruuuuuttt. Ibland är det jobbigt att äta LCHF, för det ska hela tiden ifrågasättas, precis som för de stackars veganerna eller vegetarianerna. Voj voj. Men...

 

 

Dålig på att uppdatera

Publicerad 2014-01-22 10:23:00 i Allmänt

Men det går bra, har haft en svacka pga enorm sorg då jag fick ta bort min goa tjockkatt Michi, min vän sedan 14 år. Hon hade juvercancer och den 15/1 fick hon vandra över Regnbågsbron. Jag tappade både aptiten samtidigt som jag tröståt godis ett par dagar. Men hon kommer inte tillbaka till mig bara för att jag förstör min kropp, så nu är jag åter på banan.
 
Vila i frid älskade katt. Vi ses på andra sidan!
 
 
 
Igår slängde jag ihop en dundergod omelett genom att vispa upp 2 ägg, strimla ½ röd lök och ½ tomat som jag stekte ihop och saltade och pepprade, sen toppade jag det hela med kantarellost från Fjällbrynt. Mums! Äter bra mat om jag får säga det själv. Denna vecka har jag ätit Tom Kha Gai, äggröra med bacon och så min omelett igår. Kaffe med kokosfett varje dag :)
 

Måndag och planering

Publicerad 2014-01-06 11:04:25 i Allmänt

För mig funkar det rätt bra med matlista, dock inte att den slaviskt ska följas varje dag, tvilling som jag är :) Den ska fungera mer som en inspirationslista så jag inte tappar orken och tar en snabb vanlig macka.
 
Idag måndag börjar jag med
Sen frukost: äggmjölkslatte x 2 (måste alltid dricka två koppar kaffe, kanske nåt jag kan jobba på under året!) och 1 burk makrill i tomatsås.
 
Tidig middag: lomo saltado med blomkålsmos (maträtten är peruansk med strimlat stekt kött, tomat, lök, chili, rödvinsvinäger, salt och peppar)
 
I övrigt tänker jag låta veckan inspireras av 
 
Laxsoppa med räkor och ailoi
Omeletter av olika slag
Bacon och ägg såklart
Hemmagjorda köttfärsbiffar med blomkålsmos eller cole slaw
Hemgjord pizza på 56kilos kesobröd med valfri topping (ungarna gillar den också!)
Grekisk sallad
Pulled pork (kanske till helgen)
Stekt fisk med skirat smöööööör
Ostpizza á la Annaslchf
 
Och makrill i tomatsås, lite kesella eller turkisk yoghurt med hemgjord müsli och hallon innan jag sover efter att ha jobbat mina nätter denna vecka.
 
Med lite vilja och planering så går det om man vill!
 

Nytt år nya tag

Publicerad 2014-01-05 11:53:12 i Allmänt

Undrar hur många som skriver det på sina bloggar nu så här efter nyår :)
Men sanningen för mig är att ta tag i mig själv, för jag tog mig en rejäl djupdykning i sockerträsket under oktober-december. Mår ju så dåligt av socker, så varför tusan äter jag det? Har inget bra svar på det. Däremot har jag en orsak till att inte bli tjock igen, och det är min artros i ländryggen som jag fick veta att jag har och som orsakar mig min smärta. Så nu ska magen (och övriga kroppen också såklart) stärkas genom att börja träna igen ordentligt, och att återgå till LCHF som jag ju vet fungerar toppen på mig.

Heja alla er andra där ute som är nya på banan, eller åter på banan! Vi kan om vi vill!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela